EDIT summer school Privacy Policy

EDIT summer school Privacy Policy (International)

EDIT Summer School (hereinafter referred to as “Event”) is an event organized by Comtrade Software Solutions d.o.o., Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Slovenia, registration number 3281841000 (hereinafter “the Organizer”). The Event is organized in several locations in Slovenia, Serbia and Bosnia and Herzegovina.

In connection with the Event organization, the Organizer collects, processes, uses or discloses the personal data about all persons who pre-apply to, apply to or in any way participate on the Event either as participants, speakers/performers, sponsors or exhibitors, as described in more details in this Privacy Policy.

The Organizer, acting as the data controller, will process your personal data according to applicable legislation, including the EU General Data Protection Regulation (“GDPR”).

  1. Categories of personal data

We collect and process personal data about you which have been provided to us by you over our website http://edit.world/ or otherwise. We may collect and process the following types of personal data about you:

  • your first and last name;
  • your address;
  • your e-mail address;
  • your telephone number;
  • your shirt size;
  • information regarding your education (high school, faculty, average grade);
  • year of study (current class) and status of study obligations;
  • information regarding scholarship;
  • your knowledge and experience;
  • your preferences and interests;
  • Curriculum vitae;
  • information, expectations and previous attendance on EDIT
  • audio, video and photographic documentation from the Event
  • origin of the user and other information (please see §10 – Cookies).
  1. Purpose of processing and legal basis for processing

We collect and process your personal data for the following purpose:

  • to enable your participation on the Event on the basis of Article 6(1)(b) GDPR:

for pre-applications : first and last name; e-mail address; telephone number; information regarding education (high school, faculty, average grade); year of study (current class) and status of study obligations; knowledge and experience; preferences and interests;

for applications : first and last name; address; year of birth; e-mail address; telephone number; your shirt size; information regarding education (high school, faculty, average grade); year of study and status of study obligations; information regarding scholarship; knowledge and experience; preferences and interests; Curriculum vitae; information, expectations and previous attendance on EDIT

  • for successful and effective organization of the Event on all locations, including promotional activities and publication of audio, video and photographic documentation from the Event on the basis of Article 6(1)(f) GDPR: first and last name; address; e-mail address; telephone number; audio, video and photographic documentation from the Event;
  • if you have provided your consent on the basis of Article 6(1)(a) GDPR, we also process your data for:

– the purpose of sending promotional messages to you relating to the activities of the Organizer, including invitations to other events:

  1. Disclosure of your personal data

We may disclose your personal data to following recipients in the following cases:

  • to our affiliated companies and data processors, who will process personal data in the name of the Organizer, in accordance with our written instructions and for the purposes as stated above;
  • to other recipients if obliged to do so subject to a court order or order issued by other government authority or law.
  1. Transfer of your personal data outside the EU/EEA

We may transfer your personal data to recipients who are located outside the EU/EEA, that is to our affiliated companies and data processors. Such transfers take place under the following safeguard measures:

– the EU Commission has decided that the third country in question ensures an adequate level of protection;

– recipient from the USA is bound by the EU-US Privacy Shield, whereby the EU Commission has decided that such companies ensure an adequate level of protection;

– the EU Commission has not, due to the local legislation of such country or international obligations it has concluded, decided that such a country in question ensures an adequate level of protection, such as the Republic of Serbia, Bosnia and Herzegovina or the United States of America (“third countries”).

In such cases, the Organizer will do everything to ensure that your personal data will receive an appropriate level of protection, which includes the use of Standard contractual clauses approved by the European Commission for transfer to countries that are not designated as countries that provide an adequate level of protection. Standard contractual clauses are available in various languages ​​available on this link: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087. For more information regarding the use of the Standard contractual clauses by Organizer you can contact us through security@comtrade.com.

In other cases, we may transfer your personal data to third countries based on your explicit consent.

  1. Storage time

We store your personal data for as long as necessary for fulfilment of the purposes stated above, for which they were collected or until withdrawal of your consent, where your consent is the legal basis for the processing of your personal data.

  1. Minimal required provision of personal data

We collect your personal data (first and last name; address; year of birth; e-mail address; telephone number; information regarding education; year of study and status of study obligations; knowledge and experience; preferences and interests; Curriculum vitae) from you in order to enable your participation on the Event. The consequences of not providing the personal data are that you will not be able to participate on the Event.

  1. Protection and Security

The Organizer takes precautions to protect your personal data from loss, misuse, and unauthorized access, disclosure, alteration, and destruction. We have taken appropriate technical and organizational measures to protect the information systems on which your personal data is stored and we require our subcontractors or suppliers to protect your personal data by contractual means.

  1. Your rights

Subject to certain exceptions and restrictions set out in applicable legislation, you enjoy the right to request access to your personal data, to have your personal data rectified, deleted, or processing thereof restricted, to object to the processing and to data portability.

You can address your request for enforcement of your rights to security@comtrade.com.

Where Organizer’s processing of your personal data is based on your consent you have the right to withdraw your consent at any time without affecting the lawfulness of processing based on consent before its withdrawal. You can withdraw your consent by a request you address to security@comtrade.com.

You also have the right to lodge a complaint with the competent supervisory authority, especially with the Information Commissioner of the Republic of Slovenia.

  1. Cookies 

We use cookies to ensure that you get the most out of our website. By use of cookies, we may also collect information on how you use our website and your online behaviour. The type of information gathered may include origin of the user, type of browser, operating system and search engine used, and length of visit on the website. For more information about how we use cookies please refer to our cookie policy published at the bottom of the website.

  1. Links to other websites

The website may contain links to third party websites. We disclaim any control over, relationship with, or endorsement of these sites and shall not be liable for any damages arising from the content of such websites. Links to other websites are provided only as a convenience and we encourage that you read these third-party websites’ Terms of Use and Privacy Statements.

  1. Changes to this Privacy Policy 

We may update this Privacy Policy from time to time. Updated privacy policies will be updated on our website, or provided to you at your request.

  1. Contact details of the Organizer

Should you have any questions in regards to the protection of your personal data or if you wish to exercise your legal rights, please contact the Organizer by using the below contact details:

Comtrade programske rešitve d.o.o.

Letališka cesta 29b

1000 Ljubljana

Slovenia

Telephone: + 386 81 605 200

Email:  security@comtrade.com

* * *

Politika zasebnosti, Poletna šola EDIT (Slovenia)

Poletna šola EDIT (v nadaljevanju kot »Dogodek«) je dogodek, ki ga organizira družba Comtrade programske rešitve d.o.o., Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Slovenija, matična številka 3281841000 (v nadaljevanju kot »Organizator«). Dogodek je organiziran na več lokacijah v Sloveniji, Srbiji in Bosni in Hercegovini.

V povezavi z organizacijo Dogodka Organizator zbira, obdeluje, uporablja in razkriva osebne podatke vseh oseb, ki izpolnijo predprijavo ali prijavo na Dogodek ali ki kakorkoli sodelujejo pri Dogodku kot udeleženci, govorniki/nastopajoči, sponzorji ali razstavljavci, kot je podrobneje opisano v tej Politiki Zasebnosti.

Organizator kot upravljavec osebnih podatkov vaše osebne podatke obdeluje skladno z veljavno zakonodajo, vključno z EU Splošno uredbo o varstvu podatkov (»GDPR«)

  1. Informacije, ki jih zbiramo

Zbiramo in obdelujemo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali preko naše spletne strani http://edit.world/  ali drugače. Zbiramo in obdelujemo lahko naslednje vrste osebnih podatkov:

  • ime in priimek;
  • naslov;
  • naslov elektronske pošte;
  • telefonsko številko;
  • številko majice;
  • podatke o vaši izobrazbi (srednja šola, fakulteta, povprečna ocena);
  • leto študija (trenutni letnik) in stanje študijskih obveznosti;
  • podatki o štipendiji;
  • vaša znanja in izkušnje;
  • vaša področja zanimanja in interesi;
  • življenjepis;
  • podatki, pričakovanja in predhodne udeležbe na Dogodku;
  • zvočne, video in fotografske posnetke iz Dogodka;
  • lokacijo uporabnika in druge informacije (prosim poglejte §9 – Piškotki)
  1. Namen obdelave in pravna podlaga za obdelavo

Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo za naslednje namene:

  • da vam omogočimo udeležbo na Dogodku na podlagi člena 6(1)(b) GDPR:

– predprijave: ime in priimek; naslov elektronske pošte; telefonsko številko; podatke o vaši izobrazbi (srednja šola, fakulteta, povprečna ocena); leto študija (trenutni letnik) in stanje študijskih obveznosti; vaša znanja in izkušnje; vaša področja zanimanja in interesi;

prijave: ime in priimek; naslov; naslov elektronske pošte; telefonsko številko; številko majice;

podatke o vaši izobrazbi (srednja šola, fakulteta, povprečna ocena); leto študija (trenutni letnik) in stanje študijskih obveznosti; podatki o štipendiji; vaša znanja in izkušnje; vaša področja zanimanja in interesi; življenjepis; podatki, pričakovanja in predhodne udeležbe na Dogodku;

  • za uspešno in učinkovito organizacijo Dogodka na vseh lokacijah, vključno s promocijskimi aktivnostmi in javno objavo zvočnih, video in fotografskih posnetkov iz Dogodka na podlagi člena 6(1)(f) GDPR: ime in priimek; naslov; naslov elektronske pošte; telefonsko številko; tonska, video in fotografska dokumentacija iz Dogodka;
  • v kolikor ste podali privolitev na podlagi člena 6(1)(a) GDPR obdelujemo vaše podatke za :

– namen pošiljanja promocijskih sporočil, povezanih z aktivnostmi Organizatorja, kar vključuje tudi vabila na druge dogodke: ime in priimek; naslov; naslov elektronske pošte; telefonsko številko;

– za namen zaposlovanja novih zaposlenih: ime in priimek; naslov; naslov elektronske pošte; telefonsko številko; podatke o vaši izobrazbi (srednja šola, fakulteta, povprečna ocena); leto študija (trenutni letnik) in stanje študijskih obveznosti; podatki o štipendiji; vaša znanja in izkušnje; vaša področja zanimanja in interesi; življenjepis.

  1. Razkritje osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko razkrivamo:

  • svojim povezanim podjetjem in obdelovalcem, ki bodo podatke obdelovali v imenu Organizatorja in v skladu s pisnimi navodili in za namene, kot so opisani zgoraj;
  • drugim prejemnikov, če tako nalaga sodni nalog ali odredba drugega vladnega organa ali veljavna zakonodaja.
  1. Prenos osebnih podatkov izven EU/EGP

Vaše osebne podatke lahko prenesemo prejemnikom, ki se nahajajo zunaj območja EU/EGP (tretje države), to je svojim povezanim podjetjem in obdelovalcem podatkov. Tovrstne prenose izvajamo v skladu z naslednjimi zaščitnimi ukrepi:

– Evropska komisija je odločila, da zadevna tretja država zagotavlja ustrezno raven zaščite;
– za prejemnike iz ZDA velja zasebnostni ščit EU-ZDA, pri čemer je Evropska komisija odločila, da ta podjetja zagotavljajo ustrezno raven zaščite;

– Evropska komisija o ni odločila, na podlagi lokalne zakonodaje take države ali mednarodnih obveznosti h katerim se je taka država zavezala, da zadevna država zagotavlja ustrezno raven zaščite. V teh primerih bo Organizator naredil vse, da bo zagotovil, da bodo vaši osebni podatki ustrezno zaščiteni, kar vključuje uporabo Standardnih pogodbenih klavzul, ki jih je Evropska komisija potrdila za prenos podatkov v države, ki niso opredeljene kot države z ustrezno ravnjo zaščite. Standardne pogodbene klavzule so v različnih jezikih na voljo na tej povezavi: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087 . Če potrebujete več informacij o uporabi Standardnih pogodbenih klavzul, nam pišite na naslov security@comtrade.com.

V ostalih primerih lahko vaše podatke v tretje države prenesemo na podlagi vaše izrecne privolitve.

  1. Obdobje hrambe

Vaše osebne podatke bomo hranili za obdobje, ki je razumno potrebno za izpolnitev namenov, ki so navedeni zgoraj in zaradi katerih smo jih zbrali ali prejeli. V primerih, kjer je pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov vaša privolitev, bomo podatke hranili, dokler privolitve ne umaknete.

  1. Minimalni obseg osebnih podatkov

Vaše osebne podatke (ime in priimek; naslov; naslov elektronske pošte; telefonsko številko; številko majice; podatke o vaši izobrazbi (srednja šola, fakulteta, povprečna ocena); leto študija (trenutni letnik) in stanje študijskih obveznosti; podatki o štipendiji; vaša znanja in izkušnje; vaša področja zanimanja in interesi; življenjepis; podatki, pričakovanja in predhodne udeležbe na Dogodku;) zbiramo da vam  omogočimo udeležbo na Dogodku. V kolikor potrebnih podatkov ne boste posredovali se ne boste mogli udeležiti Dogodka.

  1. Zaščita in varnost

Organizator izvaja varnostne ukrepe za zaščito vaših podatkov pred izgubo, zlorabo in nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spreminjanjem in uničenjem. Uvedli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito informacijskih sistemov, na katerih so shranjeni vaši osebni podatki in od svojih obdelovalcev podatkov s pogodbami zahtevamo, da ščitijo vaše podatke.

  1. Vaše pravice

V skladu z določenimi izjemami in omejitvami v veljavni zakonodaji imate pravico, da zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov, njihov popravek, izbris ali omejitev obdelave, prav tako pa lahko nasprotujete obdelavi in prenosu podatkov. Pravico imate tudi, da niste predmet odločitev, ki temeljijo izključno na samodejnih obdelavah podatkov, kar vključuje profiliranje in ima za rezultate pravne posledice ali bistveno vpliva na vas.

Če želite uveljavljati svoje zgoraj opisane pravice ali imate vprašanja v zvezi z njimi, nam pišite na naslov security@comtrade.com.

Če je pravna podlaga za naše obdelovanje podatkov vaša privolitev, imate pravico, da kadarkoli umaknete vašo privolitev, ne da bi s tem vplivali na zakonitost obdelav, ki so temeljile na privolitvi preden ste ga umaknili. Vašo privolitev lahko umaknete z zahtevo, ki jo pošljete na  security@comtrade.com.

Prav tako imate pravico, da vložite pritožbo pri ustreznem nadzornem organu, še posebej pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

  1. Piškotki

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili najboljšo uporabo naše spletne strani. Z uporabo piškotkov lahko zbiramo informacije o tem, kako uporabljate našo spletno stran in o vašem vedenju na spletu. Zbrane informacije lahko vključujejo lokacijo uporabnika, vrsto brskalnika, operacijski sistem, uporabljeni iskalnik in dolžino obiska spletne strani. Za več informacij o naši rabi piškotkov preberite politiko rabe piškotkov, ki je objavljena na dnu spletnega mesta.

  1. Povezave na druge spletne strani

Spletna stran lahko vsebuje povezave na spletne strani tretjih oseb. Nad tretjimi spletnimi stranmi nimamo nikakršnega nadzora, z njimi nimamo odnosa in teh strani ne promoviramo ter ne sprejemamo odgovornosti za škodo, ki bi bila rezultat uporabe vsebine teh strani. Povezave na druge strani so zagotovljene le za enostavnejšo uporabo in priporočamo vam, da preberete izjave o zasebnosti in pogoje uporabe teh strani.

  1. Spremembe te politike zasebnosti

To politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo. Posodobljena politika zasebnosti bo objavljena na naši spletni strani podjetja ali pa vam jo bomo zagotovili na zahtevo.

  1. Naši stiki:

V kolikor imate vprašanja glede zaščite vaših osebnih podatkov ali če želite uveljaviti vaše zakonite pravice na kontaktirajte preko naslednjih kontaktov:

Comtrade programske rešitve d.o.o.

Letališka cesta 29b

1000 Ljubljana

Slovenija

Telefon: + 386 81 605 200

Email:  security@comtrade.com

* * *

Politika privatnosti za učesnike EDIT letnje škole (Srbija)

Letnja škola EDIT (u daljem tekstu “Događaj”) je događaj koji organizuje Comtrade Software Solutions d.o.o., Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Slovenia, sa registarskim brojem 3281841000 (u daljem tekstu “Organizator”). Događaj je organizovan na više lokacija u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

U okviru organizacije Događaja, Organizator prikuplja, obrađuje, koristi ili otkriva lične podatke o svim licima koje završe pred-registraciju, registraciju ili na bilo koji način učestvuju u Događaju kao učesnici, govornici\izvođači, sponzori ili izlagači, što je detaljno opisano u ovoj Politici o privatnosti.

Organizator, kao kontrolor podataka, obrađuje vaše lične podatke u skladu sa važećim zakonom, uključujući i Opšti propis o zaštiti podataka EU (“GDPR”).

  1. Informacije koje prikupljamo

Prikupljamo i obrađujemo lične podatke koje ste nam dostavili putem naše veb stranice http://edit.world/ ili na neki drugi način. Možemo prikupiti i obraditi sledeće vrste ličnih podataka:

  • ime i prezime;
  • adresu;
  • e-adresu;
  • broj telefona;
  • veličinu majice;
  • informacije vezane za obrazovanje (srednja škola, fakultet, prosečna ocena);
  • godinu studija (tekuća godina) i status studijskih obaveza;
  • informacije o stipendijama;
  • vaše znanje i iskustvo;
  • vaše područje zanimanja i interesa;
  • CV;
  • podaci, očekivanja i prethodno učešće na Događaju;
  • audio, video i fotografski snimci sa Događaja;
  • lokacija korisnika i druge informacije (pogledajte §9 – Kolačići);
  1. Svrha obrade i pravni osnov za obradu

Mi prikupljamo i obrađujemo vaše lične podatke u sledeće svrhe:

  • da vam omogućimo da učestvujete na Događaju na osnovu člana 6 (1) (b) GDPR:

pred-prijavu: ime i prezime; e-adresa; broj telefona; informacije o vašem obrazovanju (srednja škola, fakultet, prosečna ocena); godina studija (tekuća godina) i status studijskih obaveza; vaše znanje i iskustvo; vaša područje zanimanja i interesa;

prijava: ime i prezime; adresa; e-adresa; broj telefona; broj košulje; informacije o vašem obrazovanju (srednja škola, fakultet, prosečna ocena); godina studija (tekuća godina) i status studijskih obaveza; informacije o stipendijama; vaše znanje i iskustvo; vaša područja zanimanja i interesa; CV; podaci, očekivanja i prethodno učešće na Događaju;

  • za uspešnu i efikasnu organizaciju događaja na svim lokacijama, uključujući promotivne aktivnosti i objavljivanje audio, video i fotografskih snimaka sa Događaja u skladu sa članom 6 (1) (f) GDPR: ime i prezime; adresa; e-adresa; broj telefona; audio, video i fotografsku dokumentaciju sa Događaja;
  • Ako date saglasnost u skladu sa članom 6 (1) (a) GDPR, mi obrađujemo vaše podatke za:

– svrhu slanja promotivnih poruka u vezi sa aktivnostima Organizatora, koje uključuju pozive na druge događaje: ime i prezime; adresa; e-adresa; broj telefona;

– radi zapošljavanja novih radnika: ime i prezime; adresa; e-adresa; broj telefona; informacije o vašem obrazovanju (srednja škola, fakultet, prosečna ocena); godina studija (tekuća godina) i status studijskih obaveza; informacije o stipendijama; vaše znanje i iskustvo; vaša područja zanimanja i interesa; CV.

  1. Otkrivanje Vaših podataka o ličnosti

Možemo da otkrijemo Vaše podatke o ličnosti:

  • našim povezanim kompanijama;
  • obrađivačima podataka, koji će podatke o ličnosti da obrađuju u naše ime u skladu sa našim pisanim instrukcijama i u gore navedene svrhe;
  • drugim korisnicima, ukoliko smo obavezni da tako postupimo po nalogu suda ili nalogu koji je izdao drugi organ vlasti, ili smo obavezani važećim zakonom.
  1. Prenos i obrada Vaših podataka o ličnosti van EU/EEZ

Možemo da prenosimo Vaše podatke o ličnosti korisnicima koji se nalaze i u drugim zemljama van EU/EEZ („treće zemlje“), našim povezanim kompanijama i obrađivačima podataka.

Takvu obradu i prenošenje podataka štite sledeće bezbednosne mere:

  • Evropska komisija je odlučila da određene treće zemlje obezbeđuju adekvatan nivo zaštite;
  • Korisnika iz SAD obavezuje Štit privatnosti EU-SAD, gde je Evropska komisija utvrdila da takve kompanije obezbeđuju adekvatan nivo zaštite;
  • Evropska komisija, zbog lokalnog zakonodavstva ili međunarodnih obaveza određene zemlje, nije odlučila da dotična zemlja obezbeđuje adekvatan nivo zaštite, kao što su Republika Srbija, Bosna i Hercegovina ili Sjedinjene Američke Države (“treće zemlje”).

U ovim slučajevima, Organizator će učiniti sve da osigura da su vaši lični podaci pravilno zaštićeni, što uključuje upotrebu Standardnih ugovornih klauzula odobrenih od strane Evropske komisije za prenos podataka u zemlje koje nisu definisane kao zemlje sa adekvatnim nivoom zaštite. Standardne ugovorne klauzule dostupne su na različitim jezicima na ovom linku: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087.

Ako vam je potrebno više informacija o korišćenju standardnih ugovornih klauzula, molimo Vas da nas kontaktirate na security@comtrade.com.

U drugim slučajevima, možemo preneti vaše lične podatke trećim zemljama na osnovu vašeg izričitog pristanka.

  1. Vreme čuvanja

Čuvamo Vaše podatke o ličnosti samo onoliko koliko je osnovano potrebno da ispunimo svrhe za koje smo ih prikupili ili dobili, ili da bismo ispunili na to primenjive zakonske uslove. Kad je pravni osnov za obradu vaših podataka o ličnosti Vaš pristanak, čuvamo ih dok ne povučete pristanak.

  1. Minimalni opseg ličnih podataka

Mi prikupljamo Vaše lične podatke (ime i prezime, adresa, e-adresa, broj telefona, broj majice, podaci o vašem obrazovanju (srednja škola, fakultet, prosečna ocena), godina studija (tekuća godina) i status studijskih obaveza; znanje i iskustvo, vaša područja znanja i interesovanja, podaci, očekivanja i prethodno učešće na Događaju;) da bimo omogućili Vaše učešće na Događaju. Kao posledica ako ne pružite potrebne informacije, nećete moći da prisustvujete Događaju.

  1. Zaštita i obezbeđenje

Organizator preduzima mere predostrožnosti da zaštiti Vaše podatke o ličnosti od gubljenja, zloupotrebe i neovlašćenog pristupa, otkrivanja, izmene i uništenja. Preduzeli smo odgovarajuće tehničke i organizacione mere da zaštitimo informacione sisteme na kojima čuvamo Vaše podatke o ličnosti, i zahtevamo od naših obrađivača podataka da i oni štite Vaše podatke o ličnosti, po ugovornoj osnovi.

  1. Vaša prava

Osim izvesnih izuzetaka i ograničenja predviđenih važećim propisima, imate pravo da zahtevate pristup Vašim podacima o ličnosti, da Vaši podaci budu ispravljeni, obrisani ili da ograničite gore navedenu obradu, kao i da uložite prigovor na obradu i na prenos podataka. Takođe imate pravo da ne budete predmet odluke koja je bazirana isključivo na automatskoj obradi, ukljujući profilisanje, što proizvodi pravne posledice ili utiče na Vas značajno.

Kada Vaše podatke obrađujemo na osnovu Vašeg pristanka, imate pravo da povučete saglasnost u svako doba, bez uticaja na pravni osnov obrade čije je osnov pristanak pre povlačenja.

Ako želite da iskoristite bilo koje od gore navedenih prava ili imate bilo kakvo pitanje o tome, molimo da nas kontaktirate slanjem poruke na adresu:  security@comtrade.com

Takođe imate pravo da uložite žalbu organu nadležnom za nadzor.

  1. Kolačići

Koristimo kolačiće da bismo obezbedili da od našeg vebsajta dobijete maksimum. Pomoću kolačića možemo takođe da prikupljamo i informacije o tome kako koristite našu internet stranicu i o Vašem ponašanju na internetu. Ta vrsta prikupljenih informacija može da uključuje Vaše prethodno odredište, vrstu pretraživača, operativni sistem, korišćeni pretraživač, kao i trajanje vaše posete internet stranici. Za više informacija o tome kako koristimo kolačiće, molimo Vas da pogledate naša Pravila o kolačićima objavljena pri dnu internet stranice.

  1. Linkovi ka drugim internet stranicama

Internet stranica može da sadrži linkove ka internet stranicama trećih lica.  Mi ih ne kontrolišemo, nismo ni u kakvoj vezi sa njima, ne odobravamo takve internet stranice i ne možemo biti odgovorni za bilo kakvu štetu koja proiziđe iz sadržaja tih internet stranica. Linkove ka drugim internet stranicama postavljamo samo kao pogodnost i preporučujemo da na ovim  internet stranicama trećih lica pročitate Uslove korišćenja i Pravila o privatnosti.

  1. Izmene ovih Pravila o privatnosti

Ova Pravila o privatnosti možemo da ažuriramo s vremena na vreme. Ažurirana Pravila o privatnosti postavljaćemo na odgovarajuće internet stranice Comtrade-a ili ćemo Vam ih na zahtev slati.

  1. Kontakt Organizatora

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa zaštitom vaših ličnih podataka ili ako želite da ostvarite svoja zakonska prava, molimo vas da kontaktirate Organizatora koristeći dole navedene podatke za kontakt:

Comtrade System Integration d.o.o

Savski nasip 7

11070 Beograd

Srbija

Email:  security@comtrade.com

* * *

Pravila o privatnosti za učesnike EDIT ljetne škole (BIH)

EDIT ljetna škola (u daljem tekstu: „Događaj“) je događaj koji organizuje Comtrade Software Solutions d.o.o. Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Slovenija, matični broj: 3281841000 (u daljem tekstu: „Organizator“). Događaj se organizuje na nekoliko lokacija u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

U vezi sa organizacijom Događaja, Organizator prikuplja, obrađuje, koristi ili otkriva lične podatke svih lica koja se unaprijed prijave, prijave ili učestvuju na Događaju, kao što je detaljnije objašnjeno u ovim Pravilima o privatnosti.

Organizator, u ulozi kotrolora podataka, će obrađivati Vaše lične podatke u skladu sa važećim propisima, uključujući i Uredbu o zaštiti ličnih podataka Evropske Unije („GDPR“).

  1. Kategorije podataka o ličnosti

Prikupljamo i obrađujemo lične podatke, koje ste nam Vi dostavili preko Internet sajta: http://edit.world/ ili na drugi način. Možemo prikupljati i obrađivati sljedeće vrste ličnih podataka o Vama:

  • Vaše ime i prezime;
  • Vašu adresu;
  • Godinu Vašeg rođenja;
  • Vašu e-mail adresu;
  • Vaš broj telefona;
  • Informacije u vezi sa Vašim obrazovanjem;
  • Godinu studija i status obaveza na studijama;
  • Vaše znanje i iskustvo;
  • Vaše preferencije i interesovanja;
  • Životopis (CV);
  • Audio i video zapise i fotografije sa Događaja.
  1. Cilj obrade

Prikupljamo i obrađujemo Vaše lične podatke za sljedeće svrhe:

  • Da Vam omogućimo učešće na Događaju (Član 6(1) (b) GDPR);
  • Za uspješnu i efikasnu organizaciju Događaja na svim lokacijama, uključujući promotivne aktivnosti i objavljivanje audio i video zapisa i fotografija sa Događaja (Član 6 (1)(f) GDPR);
  • Ako ste nam dali svoju saglasnost (Član 6(1) (a) GDPR), takođe obrađujemo Vaše podatke za:
  • Potrebe slanja promotivnih poruka u vezi sa aktivnostima Organizatora, uključujući i pozive na druge Događaje,
  • Potrebe regrutovanja novih zaposlenika.
  1. Pravni osnov obrade

Obrađujemo Vaše lične podatke po sljedećim pravnim osnovima:

  • Izvršenje ugovora zaključenog sa vama, u skladu sa članom 6(1)(b) GDPR;
  • Legitimni interes Organizatora, u skladu sa članom 6(1)(f) GDPR, radi efikasnije organizacije Događaja;
  • Vaš pristanak u skladu sa članom 6 (1)(a) GDPR, tamo gdje je potreban.
  1. Otkrivanje Vaših ličnih podataka

Možemo otkriti Vaše lične podatke o sljedećim korisnicima, u sljedećim slučajevima:

  • Našim povezanim kompanijama, podizvođačima, dobavljačima i drugim pružaocima usluga, koji obrađuju podatke u ime Organizatora, u skladu sa našim pisanim instrukcijama i u gore navedene svrhe;
  • Drugim korisnicima, ukoliko su obavezani da tako postupe po sudskom nalogu ili nalogu izdatom od strane drugog organa vlasti ili zbog zakonske obaveze.
  1. Prijenos Vaših podataka van EU/EEZ

Možemo prenijeti vaše lične podatke primaocima koji se nalaze izvan EU/EEZ, tj. našim povezanim kompanijama i obrađivačima podataka. Takvi se prijenosi odvijaju pod sljedećim zaštitnim mjerama:

– Europska komisija je odlučila da dotična treća zemlja  osigurava odgovarajuću razinu zaštite;
– primatelj iz SAD-a vezan je s EU-US Privacy Shield (EU-SAD Štit Privatnosti), pri čemu je Komisija Europske unije odlučila da takve kompanije osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite;
– Komisija Europske unije nije, zbog lokalnog zakonodavstva takvih zemalja ili međunarodnih obveza koje je zaključila, odlučila da takva dotična država po tom pitanju osigura odgovarajuću razinu zaštite, kao što su Republika Srbija, Bosna i Hercegovina ili Sjedinjene Američke Države (“treće zemlje”).

Organizator će u takvim slučajevima učiniti sve kako bi osigurao da Vaši lični podaci dobiju odgovarajuću razinu zaštite, što uključuje upotrebu Standardnih ugovornih klauzula koje je odobrila Europska komisija za prijenos u zemlje koje nisu označene kao zemlje koje pružaju odgovarajuću razinu zaštite. Standardne ugovorne odredbe, dostupne na različitim jezicima, dostupne su na ovom linku: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087. Za više informacija o korištenju Standardnih ugovornih odredbi Organizatora, možete nas kontaktirati putem security@comtrade.com.

U drugim slučajevima, možemo prenijeti Vaše podatke o ličnosti trećim zemljama, samo na osnovu Vaše izričite saglasnosti.

  1. Vrijeme čuvanja

Čuvamo Vaše lične podatke koliko god je potrebno za ispunjenje gore navedenih ciljeva, za koje su prikupljeni ili dok ne povučete svoj pristanak, kada je pristanak pravni osnov za obradu Vaših ličnih podataka.

  1. Dobrovoljno davanje podataka o ličnosti

Prikupljamo Vaše podatke o ličnosti (ime, prezime; adresa; godina rođenja; e-mail adresa; broj telefona; informacije u vezi sa obrazovanjem, godina studija i status obaveza na studijama; znanje i iskustvo; preferencije i interesovanja; životopis (CV)) od Vas, kako bismo Vam omogućili učešće na Događaju. Posljedica nedavanja ovih ličnih podataka je nemogućnost učešća na Događaju.

  1. Zaštita i obezbjeđenje

Organizator preduzima mjere predostrožosti da zaštiti Vaše podatke od gubljenja, zloupotrebe, i neovlašćenog pristupa, otkrivanja, izmjene i uništenja. Preduzeli smo odgovarajuće tehničke i organizacione mjere zaštite informacionih sistema na kojima se čuvaju Vaši lični podaci i zahtijevamo od podizvođača i dobavljača da štite Vaše lične podatke po ugovornoj osnovi.

  1. Vaša prava

Osim izvjesnih izuzetaka i ograničenja u važećim propisima, imate pravo na pristup svojim ličnim podacima, na to da Vaši podaci budu ispravljeni, obrisani ili da gore navedena obrada bude ograničena, kao i pravo na prigovor na obradu i prijenos podataka.

Zahtjev za izvršenje Vaših prava možete poslati na: security@comtrade.com.

Kada je obrada vaših podataka od strane Organizatora zasnovana na Vašem pristanku, imate pravo da povučete saglasnost u svako doba, bez uticaja na zakonitost obrade zasnovane na pristanku prije njegovog povlačenja. Možete povući pristanak  slanjem zahtjeva na adresu: security@comtrade.com .

Takođe imate pravo da uložite žalbu nadležnom organu za superviziju, naročito Povjereniku za zaštitu ličnih podataka Bosne i Hercegovine.

  1. Kontakt podaci Organizatora

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa zaštitom Vaših ličnih podataka ili želite da ostvarite svoja prava, molim Vas kontaktirajte Organizatora korištenjem sledećih kontakt podataka:

Comtrade programske reštive d.o.o.

Letališka cesta 29b

1000 Ljubljana

Slovenija

Telefon: +386 81 605 200

Email: security@comtrade.com